Офтоп

Хто такий Ламонт Марселл Джейкобс: перший італієць, який виграв золото у забігу на 100 метрів за всю історію Олімпіади

До 1 серпня 2021 року італійці ніколи не вигравали олімпійську медаль у бігу на 100 метрів за всю 125-річну історію Ігор. 

Фото: The New York Times

Оригінальний матеріал The New York Times

Джейкобс встановив рекорд Європи у бігу на 100 метрів серед чоловіків. Він фінішував із результатом 9,80 секунди та виборов золоту нагороду.

26-річний спринтер та стрибун у довжину народився в Ель-Пасо. Його мати була італійкою, а батько − афроамериканцем, служив в армії США. А коли його перевели на службу до Південної Кореї, Джейкобс із матір’ю переїхали до Італії.

Батьки розлучилися, коли він був немовлям. Однак Джейкобс знайшов батька минулого року. Після перемоги у забігу спортсмен сказав, що відновлення спілкування з татом було частиною його психологічної підготовки до Олімпійських ігор.

«Я почав спілкуватися з батьком рік тому. Це допомогло мені психологічно підготуватися до змагань», − розповів Джейкобс.

Він почав займатися легкою атлетикою, коли йому було 9 років. Обрав для себе такі дисципліни, як біг та стрибки у довжину.

Спочатку Джейкобс заявив про себе у стрибках у довжину. 2016 року він виграв чемпіонат Італії з легкої атлетики у стрибках у довжину, показавши результат 7,89 метра.

2018-го виграв перший титул у бігу на 100 метрів. А цього року у травні він встановив рекорд Італії, пробігши 100 метрів із результатом  9,95 секунди. Джейкобс став 150-ю людиною в історії, яка пробігла цю дистанцію менше, ніж за 10 секунд.

 

Коментарі