Новини

Естонські вчені створили назальний спрей для захисту від коронавірусу

Розробники спрею запевняють, що він ефективний від усіх штамів коронавірусу

Фото: Unsplash

Естонські науковці створили назальний спрей під назвою BioBlock, який захищатиме від коронавірусу. Запевняють, що він ефективний не лише проти оригінального штаму, але й більш заразних, зокрема «Дельти».

Про це передає hromadske.

Науковий директор компанії Icosagen та головний розробник BioBlock Март Устав розповідає, що лабораторні дослідження підтверджують успішний захист спрею від усіх штамів коронавірусу, які викликають занепокоєння у Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Разом з нашою командою ми постійно відстежуємо зміни у вірусі й активно тестуємо здатність назального спрею BioBlock нейтралізувати ті штами, які ще не набули широкого поширення», —каже Устав.

З юридичної точки зору – це не лікарський засіб або медичний пристрій, але уся інформація про продукт узгоджена як з Департаментом лікарських засобів, так і з Департаментом здоров’я Естонії. Останній навіть дозволив виробляти та продавати BioBlock в країні.

Розробкою спрею займався консорціум наукових установ та компаній, до нього увійшли фармацевтична лабораторія Chemi-Pharm, компанії Icosagen та OÜ Teadus ja Tegu, а також Тартуський університет та Естонський університет природничих наук.

Раніше ми писали про те, що шедські вчені розробили суху вакцину від коронавірусу.

 

Коментарі