Новини

Україна запровадила нові правила перетину кордону для протидії штаму «Дельта»

Обов’язкова 14-денна самоізоляція для всіх невакцинованих осіб, які перебувають понад 7 днів за останні два тижні в Росії або Індії.

Фото Sylwia Bartyzel, unsplash.com

Нові правила перетину кордону для всіх невакцинованих осіб, які перебували понад 7 днів за останні два тижні в Росії або Індії, запровадили в Україні. На них чекає 14-денна обов’язкова ізоляція. Про це повідомляють у Telegram-каналі «Коронавірус. Інфо».

Зазначають, що перетин державного кордону для українців, які прибули з будь-яких країн, є безперешкодним за наявности повного курсу вакцинації або довідки 063-О про перше щеплення.

«Для іноземців необхідно мати страховий поліс і один із документів: негативний ПЛР-тест (за 72 години); негативний тест на антиген (за 72 години); повний курс вакцинації», — йдеться в повідомленні.

Якщо особа не має необхідних документів, встановлює застосунок «Вдома» і починає самоізоляцію через 72 години, якщо результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестуванням на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого вже в Україні після перетину кордону, позитивний.

«Якщо неможливо використовувати застосунок «Вдома», особа перебуватиме в обсервації», — зазначають у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що Словаччина змінила правила в’їзду. Що варто знати.

 

Коментарі