Новини

Словаччина змінила правила в’їзду. Що варто знати

Зокрема, одразу після в’їзду на територію Словаччини люди зобов’язані реєструватися на спеціальному порталі. 

Фото bettermedcare.com

У Словаччині 9 липня почали діяти карантинні обмеження, згідно з якими змінилися правила в’їзду. 

Про це мовиться на сайті Державної прикордонної служби України.

Відтепер одразу після в’їзду на територію Словаччини люди зобов’язані реєструватися на порталі за посиланням тут. Ця вимога не стосується дітей віком до 12 років та людей, які перетинають територію Словаччини транзитом.

Реєстрацію треба підтвердити на кордоні, а також бути готовими зробити це й під час перебування на території країни.

Реєстрація обов’язкова під час кожного в’їзду на територію Словаччини для всіх, окрім:

— повністю щеплених людей (реєстрація чинна 6 місяців);

— людей, які отримали першу дозу будь-якої вакцини (реєстрація чинна до 9 серпня);

— людей віком від 12 до 18 років (реєстрація чинна до 9 серпня);

— людей, які подорожують задля проходження діагностики або лікування (реєстрація чинна 1 тиждень).

У разі прибуття на територію Словаччини повітряним транспортом громадяни повинні до виїзду заповнити форму за посиланням тут. Далі необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години до в’їзду.

Усі нещеплені громадяни, які в’їжджають на територію Словаччини після 06:00 9 липня 2021 року, повинні піти на самоізоляцію терміном 14 днів (якщо за цей час не виникає симптомів або не проведене тестування).

Якщо у громадян після прибуття з-за кордону виникають симптоми COVID-19, вони зобов’язані повідомити про це свого лікаря. Якщо людина не має лікаря на території Словаччини, вона може повідомити іншого медика з регіону свого перебування.

Дітям до 12 років не потрібно робити ПЛР-тест. Їхній карантин закінчується того самого дня, що й в останнього дорослого члена одного домогосподарства.

А ось в’їзд на територію Словаччини для певних робочих груп (наприклад, офіційних делегацій представників Словаччини, членів Європарламенту або представників міжнародних організацій) дозволяється за умови надання негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години.

Раніше ми писали про те, що у Словаччині експерти розробили новий пристрій, який виявляє коронавірус за подихом людини менше ніж за 60 секунд.

Коментарі