Новини

Українська команда кіберспорту пожертвувала понад 200 тисяч доларів у Дитячий фонд ООН

Спортсмени віддали виграшні кошти, посівши 2 місце на світовому турнірі з гри PUBG.

Фото: Gameinside

З 22 по 25 липня відбувся благодійний кіберспортивний турнір із гри PUBG Mobile під назвою World Invitational 2021 East. Українська команда NAVI  посіла 2-ге місце, поступившись колективу Valdus Esports.

За 2 місце в турнірі NAVI виграли $202,5 тисячі. Команда вирішила пожертвувати ці кошти у Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Про це вони повідомили на своєму сайті.

Загалом у турнірі взяли участь 16 команд з Азії та Європи. У загальній сумі на PMWI East 2021 українські кіберспортсмени здобули три перемоги.

Додамо, що цього року відбудеться найважливіший турнір року для NAVI в CS:GO — PGL Major Stockholm. На ньому розіграють 2 мільйони доларів призових.

Довідка

Natus Vincere (Navi; з лат. – народжені перемагати) — Українська мультигеймінгова кіберспортивна організація. Вона має підрозділи (склади) за різними іграми, зокрема Dota 2, CS:GO, PUBG тощо.

Команда була створена 17 грудня 2009 року. Спершу абревіатура NAVI була запозичена з фільму «Аватар», а свій остаточний вигляд набула після конкурсу на кращу розшифровку, який провели серед фанатів.

Нагадаємо, нещодавно українська федерація кіберспорту отримала статус національної. Відтепер кіберспортсмени можуть отримувати державну підтримку.

Коментарі