Новини

Українську федерацію кіберспорту визнали національною

Тепер в Україні з’явиться офіційна збірна з кіберспорту

Фото: cybersport.metarating

За результатами конкурсу Міністерства молоді та спорту України Федерацію кіберспорту України (UESF) визначили національною. Про це повідомляють на сайті організації.

Міністерство видало наказ 21 липня.

Тепер Федерація кіберспорту може проводити офіційні змагання, запускати освітні програми, формувати мережу офіційних тренувальних баз збірних команд, надавати звання та розряди спортсменам.

У Федерації заявляють, що за 3,5 роки роботи UESF розіграла понад 4 млн грн призових, а також провела понад 330 аматорських та професійних кіберспортивних змагань, у яких узяли участь понад 45 тисяч спортсменів.

Кіберспорт став офіційним видом спорту в Україні у вересні 2020 року. В уряді розраховують на те, що проведення змагань із кіберспорту та розвиток ігрової інфраструктури можуть значно поповнити бюджет країни та відкриють нові економічні перспективи.

«Це день, коли в українського суспільства, держави та бізнесу збіглися інтереси. Це новий відлік часу, нові горизонти. Нова ера. Ми продовжуватимемо робити те, що робили раніше: створювати можливості для українських кіберспортсменів та піднімати престиж України на світовій кіберспортивній арені. Проте тепер ми не лише можемо це робити, а й зобов’язані», – коментує визнання Федерації кіберспорту Іван Данішевський, президент UESF.

Голова Федерації розповідає, що в українського кіберспорту немає проблем із фінансуванням, а підтримка держави потрібна в іншій сфері:

«Проблема кіберспорту в Україні сьогодні – це менеджмент, відсутність комплексної системи розвитку та відповідної екосистеми. І ці проблеми можна вирішити лише у співпраці з державою».

17 липня 2021 року розпочався чемпіонат України з дисциплін CS:GO та Dota 2. Окрім того, незабаром відкриється національний відбір на чемпіонат світу від Міжнародної федерації кіберспорту.

Також у серпні проведуть третій всеукраїнський онлайн-турнір #WECAN з CS:GO для людей з інвалідністю.

Коментарі