Новини

Відсьогодні в Україні можна подавати електронні заяви у виші

Прийом заяв на бюджетну форму навчання триватиме з 14 по 23 липня.

Фото Etienne Boulanger, unsplash.com

Відсьогодні, 14 липня, в системі Єдиної державної бази з питань освіти (ЄДЕБО) можна подавати електронні заяви у заклади вищої освіти.

Про це у фейсбуку повідомляє Інфоресурс.

«14 липня стартує подання електронних заяв до закладів освіти. Зверніть увагу, що перші дні подання заяв зазвичай є найбільш проблемними – система перевантажується через велику кількість одночасних звернень. Не поспішайте все зробити в перший день, часу вистачить всім. Але й, звісно, не відкладайте все на останні години», — мовиться у повідомленні ДП «Інфоресурс».

Прийом заяв на бюджетну форму навчання триватиме з 14 по 23 липня. Сюди вступники можуть подати до 5 заяв, на контрактну форму — до 30.

За даними «Інфоресурсу», в системі ЄДЕБО вступники на основі повної загальної середньої освіти вже створили 166 999 електронних кабінетів; вищої — 16 798 е-кабінетів; а на основі молодшого спеціаліста — 21 125.

До речі, реєстрація електронних кабінетів вступників почалася 1 липня.

Також МОН запустив гарячу лінію щодо вступної кампанії, яка працює з понеділка по четвер з 9.00 до 17.00 та в п’ятницю з 9.00 до 16.00 за телефоном: 0 (800) 50 45 70.

Раніше Міністерство освіти і науки пояснило, як вступатимуть діти загиблих захисників України до вишів 2021 року. Так, усіх абітурієнтів, які успішно пройдуть конкурс, переведуть на бюджетні місця.

Коментарі