Новини

Переведуть на бюджет: у МОН розповіли, як вступатимуть діти загиблих захисників України

Подати документи, які підтверджують право на переведення на бюджет, можна як до подання заяви на вступ, так і після цього.

Міністерство освіти і науки пояснило, як вступатимуть діти загиблих захисників України до вишів 2021 року. Зокрема, всіх абітурієнтів, які успішно пройдуть конкурс, переведуть на бюджетні місця.

Про це повідомляє Міністерсво освіти і науки України.

Переведуть на вакантні бюджетні місця вступників, яких зарахують на навчання до вишу.

Діти загиблих захисників України повинні подати заяви на відкриту або фіксовану конкурсну пропозицію.

Якщо вони не отримають бюджетне місце за результатами розподілу вишу, їх зарахують на контракт за однією з поданих заяв (за їхнім вибором), і після цього переведуть на бюджет незалежно від конкурсного бала.

Тобто переведення на бюджет відбувається після проведення конкурсу та розподілу бюджетних місць.

«Жодна дитина загиблих захисників України, яка успішно пройде конкурсний відбір, не буде позбавлена можливости бути переведеною на бюджетні місця», – заявили у МОН.

Таким правом можуть скористатися абітурієнти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення АТО, під час бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, одержаного на Донбасі.

Зазначимо, що подати документи, які підтверджують право на переведення на бюджет, можна як до подання заяви на вступ, так і після цього.

Дітям загиблих захисників України для отримання спеціальних умов потрібно до 11 серпня подати необхідні документи до вишу. А саме:

– свідоцтво про смерть батька (матері);

– свідоцтво про народження;

– документ, що підтверджує загибель (зникнення безвісти) одного з батьків, виданий військовим формуванням, правоохоронним органом спеціального призначення або рішення суду про визнання безвісно відсутнім (оголошення померлим).

Коментарі