Новини

ВООЗ виступила проти кампанії вакцинації від COVID-19 третьою дозою

Зазначають, що у деяких країнах ще не вакциновані медики.

Фото Braňo, unsplash.com

Всесвітня організація охорони здоров’я засудила кампанію вакцинації від COVID-19 третьою дозою тих, хто прищеплений обома обов’язковими. Адже препарат для перших двох щеплень поки не отримали бідніші країни. Третя доза має посилити захист від штаму «дельта», який виявили вже у 104 країнах.

Про це пише «Радіо Свобода».

Як зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус, у багатьох країнах досі не вакциновані навіть медики, тоді як деякі країни вже замовляють мільйони «третіх доз».

Тедрос Адганом Ґебреєсус закликав виробників препаратів «Pfizer» і «Moderna» передати ці дози до міжнародної програми COVAX, що має на меті хоч частково забезпечити вакцинами бідніші країни.

Вам буде цікаво: Куди пускають українців, вакцинованих Pfizer чи Sinovac

Водночас директор програм надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Раян зауважив, що прагнення вакцинувати населення третьою дозою «прирікає сотні мільйонів людей на повну відсутність захисту».

Зазначають, що наразі збираються йти на масову ревакцинацію третьою дозою у Великій Британії. А Ізраїль уже пропонує її людям із послабленим імунітетом, хоча влада країни ще не вирішила, чи щеплювати нею все населення.

Раніше ми писали про те, що ЄС отримав достатню кількість вакцини, щоб щепити 70% населення.

 

Коментарі