Новини

Мільярдер Бренсон відкрив еру комерційного космічного туризму

Бізнесмен здійснив з однодумцями суборбітальний політ на космольоті VSS Unity його компанії Virgin Galactic. Корабель досяг висоти близько 90 кілометрів.

Британський бізнесмен і мільярдер Річард Бренсон відкрив еру комерційних туристичних польотів у космос, здійснивши в неділю, 11 липня, політ у космос на космольоті VSS Unity, розробленому його компанією Virgin Galactic. Про це пише Deutsche Welle.

Після злету з аеродрому в пустелі в штаті Нью-Мексико розгінний літак разом із космольотом VSS Unity спочатку набрав висоту близько 15 кілометрів, а потім VSS Unity від’єднався від літака, після чого проводив подальший політ самотужки, досягши швидкости, що більш ніж утричі перевищила швидкість звуку. Космоліт VSS Unity з екіпажем, одним із членів якого був Бренсон, досяг максимальної висоти близько 90 кілометрів, де учасники польоту деякий час відчували ефект невагомости.

Згодом космоліт успішно провів декілька маневрів та сів на злітно-посадкову смугу. Цей політ став першим суборбітальним польотом, проведеним приватною компанією без жодної участи державних відомств. Крім того, Бренсон та його компаньйони стали першими космічними туристами, що полетіли на приватному космольоті. Компанія Virgin Galactic вела пряму трансляцію польоту.

Раніше Бренсон заявляв, що перш ніж пропонувати послуги з космічного туризму іншим, він планує полетіти сам. Так само бізнесмен запевняв, що нічого не боїться, визнавши, що політ у космос — його мрія дитинства.

Довідково:

18 липня Бренсону виповниться 71 рік, тож він планував зробити собі подарунок до дня народження, взявши участь у польоті. Однак, крім цього фактора, є ще конкуренція з одним із найбагатших людей світу — засновником компаній Amazon і Blue Origin Джеффа Безоса. Безос планує летіти у космос 20 липня на розробленому для суборбітальних польотів космічному кораблі його компанії Blue Origin. Він запевняє, що його корабель летітиме на висоті 100 км.

Коментарі