Новини

Чернівецька область — у трійці з найнижчою кількістю вакцинованих

Найнижчий показник щодо кількости вакцинованих також в Одеській та Закарпатській областях.

Фото Mufid Majnun, unsplash.com

Чернівецька область потрапила до трійки регіонів України, в яких від початку вакцинальної кампанії найнижчі показники щеплень проти ковіду.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у фейсбуку.

Найнижчий показник щодо кількости вакцинованих також в Одеській та Закарпатській областях.

Ляшко зазначив, що за останній тиждень – найнижчі темпи вакцинації у Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Міністр наголосив, що основна мета МОЗ – захистити від COVID-19 усіх українців. Саме тому з початку червня 2021 року по всій Україні відкривають центри масової вакцинації, де кожен охочий зможе вакцинуватися.

Він також додав, що вихідними працювало понад 200 центрів масової вакцинації.

«Ми всі бачимо падіння обсягів щеплення на вихідних. Лікарям теж потрібен відпочинок. Але статистика показує, що навіть центри масової вакцинації, які працюють на вихідних, не використовують свій потенціал на максимум», — наголосив Ляшко.

Він закликав українців активніше турбуватися про своє здоров’я та підказати родичам і друзям, особливо похилого віку, адресу центру вакцинації.

Графік роботи центрів можна подивитися за посиланням.

Вам буде цікаво: Невакцинованим українцям доступні 12 країн Євросоюзу

Водночас Ляшко назвав регіони, які не лише встигають за темпами вакцинації, а й щеплюють більше людей. Першу сходинку посів Київ.

Столиця показує найвищий рівень охоплення щепленнями на 100 тисяч населення від початку вакцинальної кампанії. Їхній показник перевищує середній по Україні вдвічі.

Відразу за лідером ідуть Київська та Полтавська області. Якщо брати дані за останній тиждень, 5-11 липня, то найвищі темпи вакцинації демонструє знову місто Київ, Полтавська та Київська області.

Найбільше зростання темпів вакцинації за минулий тиждень зафіксували в Херсонській області (+56%).

Нагадаємо, що Європейський Союз отримав достатньо вакцин проти COVID-19, щоб повністю вакцинувати 70% дорослого населення країн-учасниць.

Коментарі