Новини

Невакцинованим українцям доступні 12 країн Євросоюзу

Куди можуть поїхати українці, які не зробили вакцинацію від коронавірусу.

Фото JESHOOTS.COM, unsplash.com

На сьогодні 12 країн Європи приймають туристів з України без щеплень проти коронавірусу. Три з них – Албанія, Північна Македонія і Чорногорія дозволяють вільні поїздки навіть без тестів на коронавірус, пише Дзеркало тижня.

Для відвідування Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Кіпру, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, Хорватії вакцинація не обов’язкова, але потрібно пройти тест перед вильотом. Іноді, як у випадку з Кіпром, і після прильоту. Від тестів звільнені вакциновані мандрівники.

При цьому в Румунії діють особливі правила. Країна дозволяє в’їзд туристів тільки на 3 дні, тому з собою потрібно мати підтвердження про те, що ви залишите її територію у встановлений термін.

Вакциновані українці можуть відвідувати без обмежень Австрію, Естонію, Ісландію, Іспанію, Нідерланди, Словенію, Угорщину та Швейцарію. А ось Німеччина, Франція і Литва не визнають китайську вакцину CoronaVac.

Водночас нинішні правила зробили практично неможливими подорожі в Європу з підлітками. Це пов’язано з тим, що людям до 16-18 років не роблять щеплення від коронавірусу.

Коментарі