Репортаж

У Чернівцях перший день Петрівського ярмарку. Фоторепортаж

Традиційне міське свято триватиме 10-11 липня.

Підприємці з усієї Буковини та інших областей зібралися у Чернівцях, аби представити свою продукцію на Петрівському ярмарку: від домашніх сирів і меду до кованих і дерев’яних виробів та елементів декору.

Віталій Грубляк з Хотинського району у Петрівському ярмарку бере участь вдруге.

«Ми займаємося виготовленням кованих виробів. Сьогодні на ярмарку представляємо ковані мангали, різні балясини, балястри а ще в асортименті маємо боковини для лавок. Вже підходили люди, цікавилися, але небагато. Загалом у ярмарці взяв участь заради промоції. От роздаємо візитки, показуємо свій товар, більше заради цього», – каже підприємець.

Біля парку ім. Т. Шевченка можна придбати продовольчі та непродовольчі товари. Цьогоріч продавці зазначають, що покупців менше.

«Вже не вперше беремо участь у ярмарку, але вперше – на двох локаціях. На ярмарку представляємо екологічний мед з сімейної пасіки. У нас є мед з акації, рівнотрав‘я, липи і гречаний мед. Також є настоянка з прополісу дуже популярна, бо це такий антибактерицидний засіб. Очікував більше людей, хоча ще може завтра прийдуть більше», – зазначив власник сімейної пасіки Іван Филипчук.

На вулиці Кобилянської, а також на Центральній площі розташувалися творчі майстерні. Тут можна придбати картини, різні вироби для інтер’єру і навіть книги.
Більшість підприємці зазначають, що беруть участь в ярмарку, щоби завести нові знайомства, показати себе і свою продукцію. А те, чи буде великий попит на неї і продаж – вже другорядне.


«Вже шостий рік беру участь в ярмарку. Я виготовляю різний декор на чашках з полімеру, а також прикраси. За цей час вже зібралося коло клієнтів, які щороку приходять, купують і навіть подружок беруть з собою. Є люди, з якими ми вже здружилися. Взагалі ярмарки потрібні для того, щоб показати наскільки ми всі різні індивідуальні і талановиті. Хочеться просто поспілкуватися, посміхнутися один одному незважаючи на пандемічну ситуацію чи погоду», — каже майстриня Неля Марковська.

О 18:00 на вулиці Кобилянської відбудеться Вечір техномузики, а о 21:30 відбудеться театралізоване дійство запалювання ліхтаря «Світло на Панській». Загалом міський ярмарок триватиме два дні, 10-11 липня.

Детальніше про час і місце усіх подій на Петрівському ярмарку можна ознайомитися у офіційній програмі.


Коментарі