Новини

У музеї Болгарії запустили перший аудіогід українською мовою

Це стало можливим у межах проєкту першої леді України Олени Зеленської.

Фото kidpassage.com

В Археологічному музеї Несебра, що у Болгарії, запустили аудіогід українською мовою. Це стало можливим у рамках проєкту першої леді України Олени Зеленської з впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу.

Про це мовиться на сайті Офісу Президента. 

 «Запуск україномовних аудіогідів зараз є ключовим напрямком культурної дипломатії. У розпал туристичного сезону ми запускаємо перший україномовний аудіогід на території Чорноморського узбережжя Болгарії. Запрошую українських туристів та всіх охочих, хто володіє українською мовою, відвідати Археологічний музей Несебра», – зазначила Олена Зеленська.

Зазначають, що музей присвячений історії стародавнього міста Месемврія (назва міста Несебр до 1934 року). Несебр розташований на південному сході Болгарії, на узбережжі Чорного моря. Місто є одним з найпопулярніших туристичних об’єктів у країні. 

«У 2019 році Болгарію відвідали 471 тис. українських туристів. Відсьогодні тисячі українців, які відвідують Чорноморське узбережжя Болгарії, зможуть по-новому відкрити для себе красу стародавнього міста Несебра, пізнати його тисячолітню історію», — йдеться у повідомленні.

До речі, «голосом» аудіогіда стала українська письменниця Анна Багряна, яка живе в Софії. 

Це вже 23-й україномовний аудіогід проекту з культурної дипломатії. Дружина Президента до кінця року планує запустити ще близько 10 аудіогідів.

Нагадаємо, два аудіогіди українською мовою запрацювали в Туреччині – в Археологічному музеї Анталії та в музеї Святого Миколая у Демре, провінція Анталія.

Коментарі