Новини

У Туреччині запрацювали два нові україномовні аудіогіди

У цій країні вже сім аудіогідів українською мовою.

Фото Офіс Президента

Два аудіогіди українською мовою запрацювали в Туреччині – в Археологічному музеї Анталії та в музеї Святого Миколая у Демре, провінція Анталія.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Запуск аудіогідів відбувся в межах ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

«Символічно, що літній запуск аудіогідів відкрила Туреччина. Країна, яку українці обрали як один із найпопулярніших напрямків для відпочинку. У межах нашого проєкту маємо вже 20 україномовних аудіогідів, із яких сім – у Туреччині. Це чудово», – зазначила Олена Зеленська.

Археологічний музей в Анталії відкрився 1922 року і є другим за величиною музеєм Туреччини. Він має відкриту галерею, 13 виставкових залів, у яких нараховують близько 5 тисяч художніх творів та 15 тисяч артефактів, що охоплюють період від доісторичної доби до Османської держави.

Місто Демре, у якому розташований музей Святого Миколая, було другим релігійним центром Анатолії у V столітті нашої ери. Завдяки єпископу Миколаю місто здобуло славу за межами регіону та стало важливим центром християнства.

Фото Офіс президента

«Запрошую всіх українців приїжджати в Анталію, відпочивати та йти в музеї, брати аудіогід, обирати українську мову та насолоджуватися величною турецькою культурою. Спільними зусиллями першої леді та українських дипломатів популяризуємо українську мову у світі та робимо світову культуру доступнішою для українців», – додав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зазначають, що найближчим часом очікують запуск аудіогідів в Австрії та в Узбекистані.

Раніше ми писали, що два нові україномовні аудіогіди у Туреччині з’явилися у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Коментарі