Новини

«Не планував грати у турнірі». Чернівецький шахіст переміг на міжнародних змаганнях в Італії

Віталій розповів про свою перемогу та чому його участь у турнірі була несподіванкою.

Фото Віталія Бернадського

Чернівецький міжнародний гросмейстер Віталій Бернадський переміг на міжнародному турнірі в Італії. 

Про це повідомив шахіст у коментарі «Шпальті». За його словами, змагання 12th Dolomiti International Chess Festival відбулися у місті Форні ді Сопра. Їх провели 13-20 червня.

«Це турнір міжнародного рівня. Грали професіонали, які представляли Італію, Німеччину, Австрію, Швецію, Норвегію, Нідерланди, Молдову, Словенію та Україну. Шахісти змагалися за швейцарською системою», — зазначив Віталій Бернадський.

Буковинець посів перше місце у турнірній таблиці, набравши 7 очок із 9. Віталій розповідає, що його участь у турнірі — це спонтанність:

«Узагалі, не планував грати у турнірі. Такий збіг, що несподівано змінилися плани, і я залишився в Італії.

Вдалося перемогти двох гравців збірної Італії в середині змагань, а потім я опинився на першому місці».

Шахіст додає, що, крім знання тонкощів гри, потрібно ще мати логіку, інтуїцію, а також хорошу нервову систему. За його словами, без цих характеристик грати на високому рівні неможливо.

До речі, Віталій Бернадський зараз перебуває у Сербії. Сьогодні, 2 липня, там стартують ще одні змагання.

«Стартує Belgrade Open, який триватиме з 2 по 8 липня. Це потужний турнір після карантину, тут братимуть участь 55 гросмейстерів. Підготовка та настрій — бойові», — сказав Віталій.

Раніше ми писали про те, що буковинські спортсмени стали переможцями естафетного бігу на чемпіонаті України з легкої атлетики. У змаганнях узяли участь близько 500 спортсменів з усіх міст України.

Коментарі