Новини

Найкрасивіша книжка України 2021: на Книжковому арсеналі оголосили переможця конкурсу

Книжки-переможниці матимуть змогу представляти Україну в світовому конкурсі книжкового дизайну фонду Buchkunst та ввійдуть до колекції найкрасивіших книг світу.

Фото: Art Studio AGRAFKA

Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» назвав переможців всеукраїнського конкурсу «Найкращий книжковий дизайн 2021». Гран-прі конкурсу отримала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку «Куди і звідки» від «Видавництва Старого Лева».

Це ж видання перемогло у номінації «Дитяча книга», повідомляє видання НВ з посиланням на пресслужбу Книжкового арсеналу.

За правилами конкурсу, книжки-переможниці матимуть змогу представляти Україну в світовому конкурсі книжкового дизайну фонду «Buchkunst» та ввійдуть до колекції «Найкрасивіші книги світу».

А ще людина, яка зробила найбільший внесок у художнє втілення книжки-переможниці, отримає від Goethe-Institut в Україні покриття транспортних витрат для відвідання Франкфуртського книжкового ярмарку. А також 6-денний вхідний квиток на Франкфуртський книжковий ярмарок для видавця чи дизайнера.

Щодо інших номінацій, зокрема у «Книга для читання», перемогу отримало видання «Як будувати на віки. Архітектура поза часом» Крістофера Александера видавництва «Основи».

У номінації «Візуальна книга» перемогу отримало видання «НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. [Реконструкція знищеного 1933-го року Нарбутівського Збірника]» видавництва «РОДОВІД».

Журі не визначило переможця в традиційних номінаціях «Експеримент» та «Утилітарна книга». Натомість присудили дві спецвідзнаки: за фотокнигу — книжці «Лілії» (автор Олександр Чекменьов), видавництва «MOKSOP».

А за культурологічне дослідження — книжці «Польоти уві сні та наяву», яку видав Національний центр Олександра Довженка (Довженко-Центр).

Всього на конкурс «Найкращий книжковий дизайн 2021» подали 227 книжок.

Нагадаємо, що у  фестивалі «Книжковий арсенал» беруть участь три чернівецькі видавництва.

Коментарі