Новини

У фестивалі «Книжковий арсенал» візьмуть участь три чернівецькі видавництва

Фестиваль відбудеться у Києві з 23 по 27 червня.

Фото Tom Hermans, unsplash.com

З 23 по 27 червня у Києві відбуватиметься Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал».

Видавницвта із Чернівців «Видавництво 21», дитяче артвидавництво «Чорні вівці» та «Meridian Czernowitz» братимуть участь у фестивалі. Вони підготували до цієї події чимало нових книжок і заходів.

«Чорні вівці» представлять 10 новинок українських авторів та перекладні книжки. Також у програмі — майстер-клас знаної литовської художниці Аушри Кюдулайте (Литва), яка ілюструвала книжку «Щастя – це лисичка» Евеліни Дацюте.

Ілюстрація з книжки Іри Бови «Диводрім і Піжамна пані» артвидавництва “Чорні вівці”

А ще на Книжковому арсеналі відбудеться перформанс-гра за мотивами нової книжки української письменниці Іри Бови «Диводрім і Піжамна пані» видавництва «Чорні вівці».

Вам буде цікаво: У Чернівцях проведуть 26-ий фестиваль «Нове німецьке кіно»: розклад кінопоказів

«Видавництво 21» представить роман «Вивітрювання» Артема Чапая. А ще у програмі — поетичні читання «Вірші свободи з Білорусі», розмова про книжку Томаша Ґживачевського «Кордони мрій. Про невизнані республіки».

«Meridian Czernowitz» презентує, зокрема, роман «Радіо Ніч» Юрія Андруховича, нову поетичну збірку «Орден мовчальниць» Катерини Калитко, збірку вибраних віршів Бертольда Брехта «Похвала діалектиці» у перекладі Сергія Жадана.

Зазначають, що цього року захід відбудеться у гібридному форматі – онлайн та офлайн.

Упродовж п’яти днів на Книжковому арсеналі діятимуть стенди чернівецьких видавництв Е 2.04 («Чорні вівці»), B 3.10 («Видавництво 21») та D 3.05 («Meridian Czernowitz»), де можна придбати їхні книжки.

Нагадаємо, що раніше збірку Жадана номінували на літературну премію PEN America Literary Awards.

 

Коментарі