Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть 26-ий фестиваль «Нове німецьке кіно»: розклад кінопоказів

Покажуть фільми з програми Берлінале, комедію про родинні стосунки, драму, а також заснований на реальних подіях трилер про втечу з НДР.

У Чернівцях відбудеться 26-ий фестиваль «Нове німецьке кіно». Його розпочнуть уже через декілька днів, 18 червня.

Про це повідомляють організатори. 

«Фестиваль запрошує глядачок і глядачів у мандрівку знаковими подіями німецького кінематографу останніх років: тут і фільми з програми Берлінале, і комедія про родинні стосунки, і заснований на реальних подіях трилер про втечу з НДР, і щемка сімейна драма про втрату домівки», — мовиться в анонсі події. 

Вхід безкоштовний. Однак потрібно попередньо зареєструватися. Форма для реєстрації — за посиланням тут.

У Чернівцях програму фестивалю можна буде переглянути в Буковинському медіацентрі «Belle Vue» (вул. Кобилянської, 2) з 18 по 22 червня щодня о 20:00 (20 червня – о 19:00). 

Розклад кінопоказів:

18 червня

«Ундина» (реж. Крістіан Петцольд) – класичний міфічний сюжет епохи романтизму на тлі сучасного Берліна.

19 червня

«Як Гітлер вкрав рожевого кролика» (реж. Кароліна Лінк) – історична сімейна драма про дев’ятирічну дівчинку, котра, тікаючи разом із батьками від нацистів, забула вдома плюшевого рожевого кролика.

20 червня

«Берлін Александерплац» (реж. Бурхан Курбані) – екранізація культового однойменного роману Альфреда Дебліна, яка переносить події в наші дні.

21 червня

«Повітряна куля» (реж. Міхаель Гербіг) – карколомна історія про втечу з НДР на саморобній повітряній кулі.

22 червня

«Ім’я» (реж. Зенке Вортманн) – комедійний фільм про сімейну вечерю, хід якої змінюється після новини, що скоро родинне коло поповниться малюком на ім’я… Адольф.

Усі фільми будуть демонструвати мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Нагадаємо, стримінговий сервіс Netflix презентував трейлер фільму «Останній найманець». У головній ролі — Жан-Клод Ван Дам. Частину стрічки знімали в Києві влітку 2020 року. Для Netflix це перший досвід зйомок в Україні.

 

Коментарі