Новини

На міському пляжі у Чернівцях можна купатися — вода відповідає нормі

У місті це єдиний пляж, де дозволили відпочивати на воді.

Вода у Пруті на міському пляжі у Чернівцях відповідає вимогам, які регламентовані санітарними правилами.

Про це повідомила у коментарі «Шпальті» завідувачка міської філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Жук. Попередні два роки поспіль на міському пляжі Прута не рекомендували купатися через забруднення.

Сьогодні, 24 червня, працівники центру здійснять повторний забір води. Результати будуть готові орієнтовно через п’ять днів, у вівторок.

У міській філії центру зазначають, що у Чернівцях дозволили купатися лише в одному місці.

«На території міста Чернівців дозволено одне місце для купання — міський пляж, що на вулиці Донбасівській, 5. Проби води на аналізи брали тільки у дозволених місцях для відпочинку на воді», — каже Оксана Жук.

Щодо озер у парку «Жовтневий» та на вулиці Винниченка, то там встановили рятувальні пости, але це місце призначене для відпочинку біля водоймища. Купатися там заборонено.

«Ми не беремо проби води в озерах міста. Крім того, місце для купання повинно відповідати вимогам, тобто необхідно проводити дослідження акваторії водойми, очищення дна тощо. Тому невідомо, що там у воді», — зазначила завідувачка центру.

Щодо дозволених місць відпочинку на воді на території области, таких є 7 пляжів та 4 зони рекреації. Наразі за результатами досліджень вода там відповідає нормі.

У міській філії Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб зазначають, що впродовж літнього періоду проводять дослідження води у місцях для купання.

Раніше ми писали про те, який вигляд має міський пляж, хто його відвідує та як він працює.

Коментарі