Новини

Відеоігри можуть пом’якшити симптоми психічних розладів, — дослідження науковців

Учені проаналізували десятки наукових робіт, які досліджують вплив відеоігор на стан психічного здоров’я.

Фото Sam Pak, unsplash.com

Науковці з Ірландського дослідницького центру програмного забезпечення з’ясували, що відеоігри можуть допомогти у пом’якшенні симптомів психічних розладів. 

Результати дослідження оприлюднили на сайті JMIR, пише Громадське. 

Учені проаналізували десятки наукових робіт, які досліджують вплив відеоігор на стан психічного здоров’я. Вони звернули увагу на два найбільш поширені психічні розлади серед населення: тривожність та депресію. 

«З’ясувалося, що багатокористувацькі ігри можуть позбавити симптомів відчуття самотности; шутери, головоломки й рольові ігри допомагають розвивати мотивацію, а стратегії знижують тривожність», — ідеться у повідомленні.

Наприклад, гра «Angry Birds» знижувала передопераційну тривожність у дітей від 3 років. А також зберігала при цьому низький рівень тривожности після операції.

До речі, науковці зауважують, що проблема психічних розладів стала особливо гострою для людства після початку пандемії коронавірусу. 

Дослідники зазначили, що відеоігри демонструють великі перспективи як недорогі та ефективні методи для пом’якшення деяких симптомів психічного здоров’я.  

«Загальна доступність і поширеність комерційних відеоігор у сучасному суспільстві робить їх неоціненним засобом, що охоплює людей із психічними розладами», — зазначають науковці.

Нагадаємо, Google створив найдетальнішу карту людського мозку.

 

Коментарі