Новини

В Японії розробили навушники, здатні виміряти рівень алкоголю в крові

Навушники мають датчики парів етанолу.

Фото Tomasz Gawłowski, unsplash.com

Японські інженери створили навушники, за допомогою яких можна встановити рівень алкогольного сп’яніння людини.

Про це повідомляє 24 канал.

Для цього винахідники встановили в пристрій датчики парів етанолу. Вони реагують на алкоголь та випромінюють світло різної інтенсивности, демонструючи концентрацію спиртного.

Автори припускають, що пристрій можна використовувати для вимірювання інших газів, що виділяються через шкіру, наприклад, під час діагностики захворювань. Повне дослідження опубліковане в Scientific Reports.

Розробники попросили трьох чоловіків протестувати винахід. Так, учасники експерименту вживали спиртне впродовж 2,5 годин. Концентрацію парів у диханні добровольців вимірювали через рівні проміжки часу за допомогою додаткового датчика парів етанолу та приладу з реагентами, що змінюють колір під впливом етанолу.

Раніше вже намагалися виявити рівень алкоголю в крові через шкіру рук. Однак точність вимірювань була вдвічі нижчою, ніж наразі. Новий пристрій продемонстрував свою високу ефективність, тож розробники вважають, що незабаром його зможуть застосовувати як альтернативу алкотестеру. Головна перевага пристрою – його неінвазивність.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що Spotify запустив новий застосунок Greenroom — аналог Clubhouse.

Коментарі