Новини

У перинатальному центрі в Чернівцях відкрили сімейний пологовий зал

Тут проходять пологи і післяпологовий період мами з дитиною. Поруч може навіть переночувати тато. До залу є окремий вхід із вулиці.

У Чернівецькому перинатальному центрі відкрили перший сімейний пологовий зал.

Як розповів у коментарі «Шпальті» в.о. генерального директора КМП «Чернівецький обласний перинатальний центр» Василь Ринжук, окрім мами з малюком, у такій залі може без обмежень перебувати чоловік. Навіть виписка з лікарні відбувається з цього залу, адже він має окремий вихід на вулицю.

«Ми створили один сімейний пологовий зал. Це зал, де проходять пологи, в якому жінка перебуває у післяпологовому періоді разом із дитиною, і звідси ж родина виписується додому, адже в цей зал є окремий вхід і вихід на вулицю. Одна з найбільших переваг сімейного пологового залу є те, що тут поруч із жінкою без обмежень може перебувати близька людина, яка може допомогти мамі з дитинкою. Чоловік навіть може там переночувати», — розповідає Василь Ринжук.

Читайте також: Місія — народити з ковідом. Що робити породіллям із позитивним тестом та де їх приймають у Чернівцях

Також пан Василь уточнив, що всі пологові зали в медцентрі – індивідуальні, але вони у відділенні. Саме тому під час карантину чоловіку за домовленістю про партнерські пологи дозволено перебувати з дружиною до та під час пологів. Після цього він повинен покинути медзаклад.

«Партнерські пологи відновили, проте після самих пологів чоловік мусить покинути медзаклад у зв’язку з протиепідемічною ситуацією. Якщо говорити про цей сімейний пологовий зал, тут менше обмежень у цьому плані. Тут окремий вхід із вулиці, і це дає можливість чоловіку бути біля дружини без обмежень, як вони собі вважатимуть за потрібне», — додав він.

Сімейний пологовий зал уже запрацював. Вчора там народила мама і перебуватиме до виписки.

Нагадаємо, у пологових будинках у Чернівцях відновили партнерські пологи.

Коментарі