Новини

До тисячі доларів: директорам львівських шкіл підвищать зарплату

Підвищення буде стосуватися і директорів сільських шкіл, які цьогоріч увійшли до Львівської територіальної громади.

Джерело: ua.depositphotos.com

Директорам усіх львівських шкіл підвищили зарплату до 27 тисяч гривень. Також збільшення буде стосуватися і директорів сільських навчальних закладів, які цьогоріч увійшли до Львівської територіальної громади.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За підрахунками заступника мера Львова Андрія Москаленка, зараз директори їхніх шкіл отримують у середньому 10-15 тисяч гривень. 

«З 1 вересня підвищуємо рівень оплати праці директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно 1 тисячі доларів. Це дуже важливий крок, адже цьогоріч ми маємо конкурси на 44 директорів ЗЗСО. Ми розуміємо, що, інвестуючи в освіту, ми інвестуємо в майбутнє», – сказав Андрій Москаленко.

На підвищення зарплат із вересня до кінця року з міського бюджету виділять 15 мільйонів гривень. А 2022 року — близько 45 мільйонів.

Зазначимо, що цьогоріч із 1 січня в Україні затвердили підвищення розміру посадових окладів вчителів на 20 відсотків. 

Посадовий оклад учителя без категорії закладу загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року становить 4 859 гривень. Це на 809 гривень більше, ніж було з вересня 2020 року. Посадовий оклад учителя вищої категорії з 1 січня цього року — 6 461 гривня, що на 1 076 гривень більше, ніж було з вересня минулого року.

Зарплата також може бути вищою з урахуванням надбавок та премій.

Коментарі