Офтоп

Як придбати корабель часів Другої світової війни на E-Bay: історія подружжя з Великобританії

Подружжя зізнається, що коли вирішували купити човен, то керувалися радше емоціями, а не розумом.

Оригінальний матеріал CNN

Джемма та Саймон Робінс із Рексхема придбали човен на E-Bay. Не просто човен, а ML 1392 Medusa, який був задіяний у висадці військ у Нормандії 6 червня 1944 року. Окрім того, він також допомагав у захопленні німецького підводного судна у 1945 році.

І хоча пара займається ремонтом будинків на колесах і ніколи не мала справи з човнами, вона одразу «полюбила» ML 1392 Medusa, побачивши його в інтернеті та дізнавшись його історію.

Вони зізнаються, що коли вирішували купити човен, то керувалися радше емоціями, а не розумом. Тепер їм необхідно зібрати £50 000, щоб відремонтувати Medusa.

«Ми купили його, щоб врятувати. Щоб зберегти частинку історії. Ми не думали, що будемо робити далі», — зізнається Джемма.

Жінка створила канал на YouTube під назвою «Ship Happens», де публікує відео, які демонструють, як просувається ремонт судна. Наразі на нього підписалися майже 33 000 людей.

«Ми думали, що там буде приблизно 20 переглядів. Спочатку я намагалася відповідати на кожен коментар, але наразі їх так багато, що я просто не встигаю», − розповідає Джемма.

Успіх каналу на YouTube дозволив подружжю використовувати його у рекламних цілях. Окрім того, чимало глядачів почали надсилати пожертвування на ремонт корабля, а також подарунки для членів родини.

Подружжя розповідає, що наразі вже витратили приблизно £8,000 на матеріали. Однак усю роботу Саймон та Джемма виконують самотужки. Інколи їм допомагають діти Емілія та Мейсон, а також батьки Саймона. Окрім того, якщо їм не вдається щось відремонтувати, вони звертаються по допомогу до спільноти Facebook або YouTube.

 

Коментарі