Новини

Франція відкрила кордони для туризму: умови в’їзду для вакцинованих українців

Франція поділила країни світу на три зони: «червону», «помаранчеву» та «зелену».

Фото
Reuben Mcfeeters, unsplash.com

Відсьогодні, 9 червня, Франція відкриває свої кордони для міжнародних туристів. Зокрема і для українців у тому випадку, якщо вони були щеплені вакцинами, затвердженими регулятором ЄС.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на сайт Французького уряду.

Франція поділила країни світу на три зони: «червону», «помаранчеву» та «зелену». Україна потрапила до «помаранчевої».

Згідно з новими правилами, опублікованими на сайті Французького уряду, з «помаранчевих» держав дозволяють в’їзд усім вакцинованим громадянам незалежно від мети поїздки. При цьому людина повинна пройти повну вакцинацію одним із препаратів, затверджених регулятором ЄС ЕМА. До них належать вакцини компаній Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Додатково від вакцинованих мандрівників із «помаранчевої» країни під час посадки на літак вимагають представити негативний ПЛР-тест або тест на антиген.

Мандрівники з «помаранчевої» країни, які не були щеплені затвердженою в ЄС вакциною, зможуть потрапити до Франції лише з поважної причини. Повний список таких причин у твіттері опублікував французький міністр туризму.

У таких мандрівників вимагатимуть також надати негативний тест на коронавірус перед посадкою на борт літака та семиденну самоізоляцію. А після прибуття до Франції можуть попросити додатково здати тест на антиген.

Водночас Франція знімає абсолютно всі обмеження на в’їзд для жителів «зеленої» зони. До неї увійшли країни Європейського Союзу та сім країн, які не є членами ЄС: Австралія, Південна Корея, Ізраїль, Японія, Ліван, Нова Зеландія та Сінгапур.

Раніше ми писали про те, що з 7 червня Іспанія відкриває свої кордони для громадян, які зробили щеплення проти коронавірусу.

Коментарі