Новини

Іспанія відкриває кордони для вакцинованих туристів. Хто ще в ЄС прийматиме туристів

Країни прийматимуть туристів з усього світу, але є певні вимоги.

Фото Stefan Kunze, unsplash.com

З понеділка, 7 червня, Іспанія відкриває свої кордони для громадян, які зробили щеплення проти коронавірусу. Йдеться не лише для туристів з ЄС, але й з усього світу.

Про це пише Суспільне з посиланням на іспанське МЗС.

«Люди, які отримали щеплення проти коронавірусу, і їхні сім’ї можуть перебувати в країні, незалежно від країни походження», — йдеться в повідомленні з посиланням на уряд Іспанії.

Крім того, іноземним круїзним суднам буде дозволено знову причалювати в іспанських портах.

За даними видання El Pais, Іспанія дозволить приїжджати тільки тим туристам, які були вакциновані дозою, схваленою Європейською агенцією з лікарських засобів (EMA) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Зазначають, що Іспанія є другим за популярністю туристичним напрямком у світі після Франції. Як пише СNN, країна сильно постраждала від COVID-19 з великою кількістю випадків захворювання і летальних випадків.

Як зазначається, уряд Іспанії сподівається, що цього року країну відвідають 45 мільйонів іноземних туристів.

З 9 червня також відкриває свої кордони для іноземних туристів Франція.

Обмеження будуть діяти залежно від того, яка буде епідситуація у третіх країн, звідки прибуватимуть мандрівники, та того, чи вакциновані вони від коронавірусу. Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу уряду Франції.

Так, уряд розділив країни світу на три зони: зелену, помаранчеву і червону. За ними визначають можливість і умови в’їзду іноземців до Франції.

Україна та більшість країн світу, за визначенням уряду Франції, потрапили у помаранчеву зону. Тут ситуація з коронавірусом залишається невизначеною, але їх вважають зоною поширення небезпечних штамів.

Жителі цих країн, які вже вакциновані, зможуть в’їхати до Франції при наявності негативного тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 годин до поїздки, або антиген-тесту, зробленого не пізніше ніж за 48 годин.

Якщо є поважна причина, можуть пустити невакцинованих людей, але з тестом.

Раніше ми писали про те, що Молдова відновлює роботу всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною.

 

Коментарі