Автори

30 метрів завдовжки: науковці віднайшли найбільший вид динозаврів Австралії

Вони населяли Австралію приблизно 92-96 мільйонів років тому.

Фото Queensland Museum

Науковці віднайшли новий вид динозаврів — австралотитан. Він є найбільшим динозавром, рештки якого коли-небудь знаходили в Австралії.

Про це повідомляє BBC.

Вперше кістки австралотитана знайшли у 2007 році на фермі, якою володіли двоє дослідників динозаврів Робін і Стюарт Маккензі. Рештки виявив син пари.

Кістки досліджували тривалий час через їхній розмір та крихкий стан. Водночас дослідники з музею Квінсленда і музею природної історії Ероманга кажуть, що багато кісток збереглися у хорошому стані.

Фото Queensland Museum

Команда дослідників назвала динозавра Купером, оскільки його знайшли неподалік річки Купер-Крік. Учені порівняли знайдені рештки з іншими видами завроподів та з’ясували, що це — новий вид.

Завроподи — група ящіротазових динозаврів, відомі тим, що харчувалися здебільшого рослинами. У них були маленькі голови, довгі шиї та хвости і величезні ноги.

За словами вчених, австралотитан схожий на інших завроподів, зокрема на вінтонотітана, діамантіназавра і саванназавра. Вони населяли Австралію приблизно 92-96 мільйонів років тому.

Австралотитан був заввишки 6,5 метрів та завдовжки у 30 метрів. Купер входить до 15 найбільших динозаврів, знайдених по всьому світу.

Уряд штату Квінсленд привітав відкриття нового виду, назвавши це «даром для відкриття місцевих динозаврів».

 

Коментарі