Новини

Палац водних видів спорту: Чернівці отримали 10 мільйонів гривень на початок будівництва

У рамках програми «Великого будівництва» на Буковині реконструюють 39 об’єктів.

Фото Чернівецької ОДА

У рамках програми «Велике будівництво» на базі Чернівецького багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей збудують палац водних видів спорту.

Як повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, на його будівництво скерують найбільше коштів із тих, які отримала Буковина на соціально-економічний розвиток краю.

«40 мільйонів гривень отримає Чернівецька область із державного бюджету на соціально-економічний розвиток. Відповідне розпорядження затвердив напередодні Кабінет Міністрів України. За ці кошти планують відремонтувати або реконструювати 39 об’єктів у територіальних громадах краю», — мовиться у повідомленні пресслужби.

Зазначають, що йдеться про реконструкцію спортивних майданчиків, шкіл, дитсадків, клубів і адміністративних будівель.

У Департаменті фінансів Чернівецької ОДА «Шпальті» повідомили, що розпорядником коштів щодо будівництва палацу водних видів спорту є Департамент капітального будівництва, містобудування та архітектури Чернівецької ОДА.

Заступник директора відомства Юрій Штефуник у коментарі «Шпальті» сказав, що область уже отримала кошти на створення палацу водних видів спорту.

«Проєктно-кошторисна документація вже на стадії експертизи. Наразі ми отримали вже 10 мільйонів гривень на будівництво палацу водних видів спорту у Чернівцях», — сказав Юрій Штефуник.

Вам буде цікаво: Врятувати палаци: у Хмельницькому започаткували волонтерський туризм

У пресслужбі Чернівецької ОДА не називаю точної дати початку робіт на цьому об’єкті. Однак переконують, що станеться це найближчим часом.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій ОДА повідомляли, що на будівництво палацу водних видів спорту потрібно попередньо 36 мільйонів гривень. Однак після проведення експертизи документів ця сума може змінитися.

Зазначають, що комплекс матиме три поверхи та два басейни: великий — 50 на 24 метри, та менший, тренувальний – 25 на 11 метрів, а також трибуни для 600 глядачів.

За кошти субвенції, зокрема, проведуть капітальний ремонт дитсадка «Барвінок» у Сокирянах, реконструюють корпус Вашківецької лікарні реабілітації та паліативної допомоги, придбають шкільний автобус для школи у Кадубівцях.

Проєкти, які профінансують із держбюджету:

Коментарі