Новини

Євросоюз почав видавати сертифікати вакцинації

Відсьогодні розпочали видавати сертифікати вакцинації 7 країн ЄС.

Фото Markus Winkler, unsplash.com

У Європейському Союзі почали видавати цифрові сертифікати вакцинації.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Єврокомісії.

«З 1 червня COVID-сертифікати запустили у Болгарії, Данії, Німеччині, Греції, Польщі, Хорватії та Чехії. Документ дозволить туристам вільно переміщатися територією ЄС», — мовиться у повідомленні.

Всі інші країни Європейського Союзу почнуть видавати сертифікати вакцинації з 1 липня 2021 року.

Також зазначають, що сертифікати доступні не лише в цифровому, а й у паперовому форматі.

«Сертифікат буде доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, має негативний результат або вилікувалася від інфекції», — йдеться у повідомленні.

Також нагадали, що 20 травня 2021 року Європейський Союз і Рада ЄС затвердили цифровий COVID-сертифікат. Це документ, що міститиме дані не тільки про проходження вакцинації від коронавірусу, але також про результати тестів на COVID-19 або інформацію про перенесену хворобу.

Сертифікати матимуть QR-код із цифровим підписом. За словами Єврокомісії, цифровий COVID-сертифікат буде безкоштовний, безпечний і доступний для всіх.

Раніше «Шпальта» писала про те, що експерти та лікарі-практики Буковини провели онлайн-дискусію «Головне про вакцинацію від COVID-19». Говорили про деталі вакцинації пріоритетних груп, рекомендації щодо отримання другої дози вакцин.

Коментарі