Новини

В Україні започаткували конкурс для молодих композиторів імені Мирослава Скорика

Головним завданням конкурсу є підтримка і промоція симфонічної творчости нової генерації молодих українських композиторів.

Фото Dayne Topkin, unsplash.com

У Львові започаткували конкурс для молодих композиторів на вшанування пам’яті видатного українського музиканта Мирослава Скорика.

Про це сьогодні, у річницю його смерти, повідомили у пресслужбі Львівської національної філармонії

Зазначають, що конкурс проводитимуть раз на два роки. Головним його завданням є підтримка і промоція симфонічної творчости нової генерації молодих українських композиторів. А також збереження та розвиток традицій національної композиторської школи, яскравим представником якої є Мирослав Скорик.

Вам буде цікаво: Комедії, дитячий мюзикл та драматична поема. Що покажуть у Чернівецькому драмтеатрі в червні

Учасниками можуть стати композитори, яким цьогоріч виповнюється не більше 40 років і які є громадянами України. Конкурс проходить у два тури. Переможців очікують грошові нагороди від 20 тисяч до 45 тисяч гривень.

Оргкомітет прийматиме до розгляду твори для симфонічного оркестру тривалістю від 10 до 18 хвилин, який завершено не раніше, ніж за п’ять років до початку проведення конкурсу (до 2021 року). Твір може мати попередні публічні виконання, однак не може бути нагороджений на інших композиторських конкурсах в Україні та за кордоном.

Конкурсні матеріали потрібно подавати в електронному вигляді до 31 липня включно на електронну скриньку.

Нещодавно «Шпальта» писала про те, що учениця Чернівецького обласного фахового коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича Олександра Юрценюк зіграла з оркестром Військово-повітряних сил США в Європі.

 

Коментарі