Інтерв'ю

«Ми звучали, як одне ціле». Буковинська музикантка зіграла з оркестром військово-повітряних сил США в Європі

Дівчина взяла участь у культурному проєкті UNIQUE & UNITED PROJECT.

Скріншот із відео виступу

Учениця Чернівецького обласного фахового коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича Олександра Юрценюк зіграла з оркестром Військово-повітряних сил США в Європі.

Про це мовиться у повідомленні пресслужби Чернівецької ОДА.

Зазначають, що дівчина взяла участь у культурному проєкті UNIQUE & UNITED PROJECT разом з іншими музикантами України. І спільно з американськими колегами вони представили унікальні версії культової мелодії – «Fascinating Rhythm» братів Гершвіних.

У коментарі «Шпальті» Олександра Юрценюк зазначила, що цей проєкт тривав один місяць.  

«Починалося все з того, що оркестр Військово-повітряних сил США в Європі проводив майстер-клас між учнями та студентами певних музичних шкіл і коледжів зі всіх куточків України. 

Там студенти та викладачі спостерігали за тим, як учні виконували певний твір. А музиканти з оркестру допомагали виконати його достойно — виправляли, давали підказки. Я була запрошена як студентка, тому лише спостерігала, як і викладачі», — сказала Олександра.

Дівчина каже, що це був хороший досвід, адже кожен поділився своїми вміннями та навичками. 

Фото надане Олександрою Юрценюк

Згодом дівчина взяла участь у фестивалі:

«Я взяла участь у фестивалі «Сонячні кларнети», який організатори провели після майстер-класу. Суть у тому, що потрібно було записати свою імпровізацію під супровід оркестру. Для мене імпровізація була чимось новим, я хотіла випробувати себе у виконанні твору в такому стилі. Поки готувалася до виступу, намагалася шукати якомога більше інформації про те, як правильно себе підготувати до імпровізації, як її скласти, слухала інших виконавців тощо».

Учасники все робили у дистанційному режимі, а готувалися до виступу самостійно.

«Щодо самого запису виступу, нам під час підготовки надіслали фонограму, де звучить оркестр. Тобто мінусовку. Записуючи відео, ми вмикали фонограму і грали під неї. А потім готове відео надсилали на електронну пошту організаторам, які вже монтували всі відео в одне. 

Хоч і все було дистанційно, ми все одно звучали як одне ціле. Ми були об’єднані однією справою. Це дуже добре, що зараз можна себе десь показати. Це для мене було вперше, і я дуже задоволена, що була така можливість», — підсумувала Олександра. 

Фото надане Олександрою Юрценюк

Раніше ми писали про те, що українку Оксану Линів визнали «Найкращою диригенткою 2020 року». Це німецька премія, присвячена винятково оперному мистецтву.

Коментарі