Новини

Українка Оксана Линів стала найкращою диригенткою року в Німеччині

Не так давно стало відомо, що Линів стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу, а тепер її офіційно визнали найкращою.

Фото Слух

Українку Оксану Линів визнали «Найкращою диригенткою 2020 року». Це німецька премія, присвячена винятково оперному мистецтву. 

Про це диригентка написала на своїй сторінці у фейсбуку:

«Неочікувана для мене нагорода Oper!Awards від провідних німецьких критиків, заснована оперним часописом Oper!Das Magazin. Нею в 20 різних категоріях відзначаються музичні колективи, оперні постановки та найяскравіші театральні митці. Сьогодні ми всі мали бути в Берліні, та через пандемію церемонія нагородження була перенесена в онлайн-формат. Дуже пишаюся отриманням відзнаки з рук найвідомішого музичного журналіста Німеччини Мануеля Бруґа та засновника нагороди доктора Ульріха Рунке», – поділилася музикантка.

До речі, українка стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу. Вона диригуватиме новою постановкою «Летючого Голландця» на відкритті Байройтського фестивалю 2021 року.

 Оксана Линів – українська диригентка родом зі Львівщини. Випускниця Львівського музучилища імені Станіслава Людкевича та Львівської державної музичної академії імені Миколи Лисенка. Перша жінка – головна диригентка Опери та філармонійного оркестру в Ґраці, засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України.

Коментарі