Новини

Коли вручать медалі випускникам у Чернівцях та що відомо про випускні вечори

У Чернівцях претендують на медалі понад 200 дітей.


Вручення медалей випускникам шкіл організовує управління освіти Чернівецької міської ради. Свято відбудеться 30 червня у Літньому театрі, повідомила «Шпальті» начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Вона зазначила, що у місті наразі претендують на отримання медалей понад 200 учнів. Але остаточно про кількість медалістів дізнаються після складання ЗНО.

Урочистості будуть за стандартним сценарієм: декілька святкових номерів, привітання від перших осіб міста, директорів тощо.

«Будемо намагатися розбавити свято, аби було цікавіше, виходячи з умов сучасности та карантину», — зазначила Ірина Ткачук.

Щодо випускних вечорів, у 2020-2021 навчальному році закладам освіти запропонували утриматися від будь-яких масових заходів, враховуючи протиепідемічні вимоги, які спрямовані на запобігання ускладненню епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби. Такі рекомендації надали у Міністерстві освіти та науки, пише Укрінформ.

Однак рішення про проведення випускних вечорів, відповідно до повноважень, ухвалюють керівники шкіл. Тож управління освіти не може дозволити або заборонити їх проводити. 

«Випускні вечори — це приватна справа батьків, дітей та закладів освіти, які мають автономію в організації. Ми можемо рекомендувати дотримуватися протиепідемічних заходів. Будемо збирати інформацію про те, хто проводитиме, в якому форматі, де і коли. Адже повинні попередити управління поліції, щоб організувати безпеку дітей, якщо це у ресторанах», — зазначила Ірина Ткачук.

Раніше ми писали про те, як та коли проведуть останній дзвоник у школах Чернівців.

 

Коментарі