Новини

На лінійках та в класах: як та коли проведуть останній дзвоник у школах Чернівців

Свято останнього дзвоника у закладах освіти міста відбудеться у різні дні.

Цього тижня у закладах освіти Чернівців завершується навчальний 2020-2021 рік. А урочистості з цієї нагоди відбудуться у різний час вз 27 по 31 травня. Також форма проведення свята останнього дзвоника у школах буде очна та дистанційна.

Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

За її словами, оскільки заклади освіти володіють організаційною автономією, адміністрація самостійно організовує останні дзвоники, виходячи з власних можливостей. Форма проведення свята також залежить від того, чи є відкритий майданчик біля закладу освіти тощо.

«За інформацією, яку ми отримали 24 травня,  заклади освіти вирішили, що останні дзвоники будуть проводити в різні дати. Найбільшу кількість свят проведуть 27, 28 та 29 травня. Однак деякі заклади організовують і пізніше. Наприклад, НВК “Берегиня” проведе урочистості 31 травня, а Коровійська ЗОШ — 3 червня», — зазначила Ірина Ткачук.

Також адміністрація закладів освіти могла обрати форму проведення останнього дзвоника: очно або онлайн.

«Більшість обрали очно, аргументуючи тим, що учні та вчителі вже сумують за живими зустрічами. Онлайн форму проведення свята обрав ліцей №1», — каже начальниця управління освіти.

Щодо місця проведення урочистостей, то чернівецькі школи приблизно рівномірно визначилися з бажанням організувати лінійки в класах та на шкільних майданчиках. Багато закладів проведе свято останнього дзвоника в класних кімнатах. Тому великого скупчення дітей не повинно бути.

Є школи, де лінійка відбудеться жива для випускних класів. Деякі ЗСО — для 1-4 класів тощо.

«Усі лінійки будуть проводити з дотриманням усіх заходів безпеки, які пов’язані з пандемією Covid-19, та без запрошення гостей. Глядачі не братимуть участь у лінійці», — зазначила головна освітянка міста.

Щодо дошкільних навчальних закладів, то тут свято останнього дзвоник теж відбудеться без батьків. Єдине — їм дозволили на вулиці провести фотосесію з дітьми.

Нагадаємо, торік у Чернівцях не проводили останні дзвоники та випускні.

 

Коментарі