Новини

Український фільм «Мати Апостолів» отримав три нагороди на Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі

Ця стрічка заснована на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну 2014 року.

Кадр із фільму

Український повнометражний ігровий фільм «Мати Апостолів» отримав одразу три нагороди на десятому Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі (International Filmmaker Festival of New York). Режисер — Заза Буадзе. 

Про це мовиться у повідомленні Мінкульту України.

Фестиваль відбувався 21-24 травня. Українська стрічка перемогла у номінаціях: «Найкращий повнометражний фільм», «Найкраща жіноча роль» (Наталія Половинка) та «Найкращий сценарій» (Ратха Макеєнков та Заза Буадзе).

Загалом на фестивалі серед майже 900 заявок для участи у конкурсній програмі відібрали 100 картин із 43 країн світу.

Про що фільм

Ця стрічка заснована на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну 2014 року. 

«Під час війни, коли Україна втрачає найдорожче — життя своїх дітей, фільм “Мати апостолів” став фільмом-зверненням до кожної Матері українського воїна та до архетипу Матері взагалі.

У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю і стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху», — розповіли у Мінкульті.

Головні ролі у фільмі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк та Олександр Пожарський.

До речі, у Мінкульті зазначають, що для зйомок фінальної сцени створили найбільшу в Європі декорацію авіакатастрофи транспортного літака Ан-26.

Нагадаємо, на Буковині завершили зйомки дебютного ігрового повнометражного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Коментарі