Новини

Новий громадський транспорт та запуск міжнародних перельотів із Чернівців: у мерії розповіли деталі

Зокрема у міській раді планують із Чернівецького аеропорту запустити рейс на Бергамо (Італія).

Скріншот з трансляції

Сьогодні, 25 травня, заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль розповів про стан справ у місті у прямому етері на своїй сторінці у фейсбуку. 

Зокрема говорив про міський громадський транспорт, а також діяльність аеропорту. Детальніше читайте у матеріалі. 

Спершу Ігор Крохмаль нагадав, що на минулій сесії міської ради депутати затвердили Програму покращення громадського транспорту Чернівців. Вона передбачає придбання тролейбусним управлінням комунального транспорту. 

«Стратегічно важливо мати свій комунальний автобусний транспорт. Він буде задіяний там, де немає мереж для електротранспорту. 

І вже цього року плануємо придбати перших 20 автобусів та запустити їх на маршрути. Зараз проводимо перемовини з деякими продавцями, визначаємо марку. Для цього створили робочу групу при міській раді. Вона досліджує технічні характеристики, відповідність до транспортних магістралей тощо», — зазначив він.

За словами Крохмаля, мати такий транспорт — це можливість комунальному підприємству розпочати конкуренцію на ринку перевезень у місті. Також це повинно вплинути на приватних перевізників та змусить їх переглянути концепцію розвитку свого автопарку:

«Деякі приватні перевізники вже сказали, що будуть надавати до міської ради економічно-обґрунтовані пропозиції тарифу приблизно у розмірі 10 гривень. Звичайно, це займе певний час і ми будемо прискіпливо вивчати, чи це обґрунтовано, чи відповідає реальному стану справ на ринку перевезення», — сказав Ігор Крохмаль.

За словами посадовця, у мерії розуміють, що 20 автобусів не вирішать питання з перевезеннями у місті. Тому Програма покращення громадського транспорту передбачає 3 етапи. Цьогоріч планують закупити 20, 2022-го — 10 автобусів середнього класу, а 2023 року хочуть придбати ще 10. Вони вже мають мати пасажиромісткість до 80 людей. 

Також Ігор Крохмаль зауважив, що прогнозують оновити тролейбусний парк уже наступного, 2022 року. 

Про можливість міжнародних перельотів

Заступник міського голови нагадав, що Чернівецький міжнародний аеропорт імені Леоніда Каденюка уклав угоду про авіасполучення між Києвом та Чернівцями з «Мотор-Січ». А з 1 червня авіаперельоти між Чернівцями та Києвом здійснюватиме ще одна авіакомпанія — Windrose. 

«Хочемо також розвивати міжнародні перельоти. Ми запропонували компанії Windrose розглянути рейс на Бергамо (Італія). Нас почули і почали працювати фахівці компанії. Зараз проводять розрахунки і, можливо, запустимо такий рейс. Плануємо також інші напрямки, але анонсуємо пізніше», — сказав Ігор Крохмаль.

Раніше ми писали про те, що авіарейси Київ-Чернівці, які здійснює авіакомпанія «Мотор Січ», збиткові.

Коментарі