Новини

Авіарейси до Чернівців збиткові. Чи збільшить «Мотор Січ» ціни на квитки

Прогнозують, що пасажиропотік із часом збільшиться.

Фото louis magnotti, unsplash.com

Авіарейси Київ-Чернівці, які здійснює авіакомпанія «Мотор Січ», збиткові. 

Про це «Шпальті» сказав заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль.

«Рейси збиткові. Але ми вже прогнозуємо, що пасажиропотік буде лише збільшуватися. З 30 квітня заповненість була майже 100%, уже літали 42 пасажири. Звичайно, на це вплинув сезон, карантин тощо», — сказав він.

Крім того, ще одна авіакомпанія здійснюватиме авіаперельоти між Чернівцями та Києвом — Windrose. Вона вже відкрила продаж квитків, а запуск авіарейсу запланували на 1 червня.

У мерії сподіваються, що конкуренція вплине на ціни квитків.

«Скоро з’явиться компанія Windrose, там уже інші ціни. Ми маємо надію, що конкуренція вплине на них. І «Мотор Січі», і Windrose також знадобиться час для того, щоб підібрати свого пасажира…», — сказав заступник міського голови.

Про те, чи збільшать вартість квитків та змінять графік руху літаків, Ігор Крохмаль прокоментував так:

«Ціни на квитки компанія «Мотор Січ» не підвищить точно, хіба знизить, якщо буде конкуренція. Про те, що припинять польоти, також не йдеться. Компанія зараз ще «розкручується», їй потрібно трохи часу. Графік також залишиться тим самим, бо він уже затверджений у відповідних документах».

Окрім цього, заступник міського голови зазначив, що у планах — запустити інші рейси, зокрема за кордон. Однак поки нічого не анонсують, бо ведуть перемовини.

Коментарі