Афіша, Новини

У Чернівцях завтра відбудеться велопробіг вулицями міста. Хто може долучитися

Для участи потрібно мати свій велосипед та за потреби спорядження: шолом, наколінники тощо.

У Чернівцях завтра, 25 травня, відбудеться велопробіг вулицями міста у рамках заходу «Bike Party». 

Про це «Шпальті» повідомив організатор заходу Семен Кошоватий. За його словами, велопробіг стартуватиме на Соборній площі о 18:30.

Маршрут: Соборна площа — вул. Героїв Майдану — проспект Незалежности — вул. Небесної сотні — вул. Ю. Федьковича — фонтан біля сцени у парку Шевченка.

«Ми вже організовували такий захід раніше. Все почалося два роки тому. Відтоді щоразу ми трохи змінюємо концепцію. Заходи проводимо різні, але за одним шаблоном. Цьогоріч ми будемо їхати за певним маршрутом, а згодом у парку Шевченка проведемо активності», — зазначив Семен Кошоватий.

Як сказав організатор, будь-яка людина, яка має велосипед, може долучитися до велопробігу. За потреби варто взяти шоломи, наколінники тощо.

Обмежень у віці немає, однак є нюанс:

«Єдине, що ми рекомендуємо, — якщо вам немає ще 14 років, приходьте у супроводі дорослих, які будуть нести за вас відповідальність», — сказав Семен.

До речі, тих, у кого немає велосипеда, а також дітей і дорослих та всіх зацікавлених запрошують у парк. 

«У парку Шевченка буде безкоштовна діагностика велосипедів від G2 Bikes, а також фудкорт, алея ГО. Там громадські організації будуть розповідати про свою діяльність. У формі лекцій та виступів говоритимуть про екологію, навчання, цікаві проєкти тощо. Серед ГО: Фундація регіональних ініціатив, «Let’s Do It, Ukraine!», Молодіжний центр, представники Української академії лідерства тощо», — сказав Семен Кошоватий. 

Нагадаємо, у листопаді Кабінет Міністрів України дозволив рух велосипедів смугою руху маршрутних транспортних засобів. Щоправда, окремого знака для цього не встановлять.

Коментарі