Новини

Уряд дозволив велосипедистам їздити по смузі для маршруток

Окремого знаку не буде — знак «Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів» передбачатиме і рух велосипедів. 

Кабінет Міністрів України учора, 11 листопада, дозволив рух велосипедів смугою руху маршрутних транспортних засобів.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду, передає Інтерфакс-Україна.

Так, відтепер по смузі для руху маршрутних транспортних засобів зможуть їздити і велосипеди.

Щоправда, окремого знака для цього не встановлять. Однак цю норму передбачили знаком «Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів».

«В Україні Правила дорожнього руху забороняють рух велосипедів смугою руху для маршрутних транспортних засобів. Водночас аналіз швидкісного режиму на вулично-дорожній мережі міст свідчить про те, що громадський транспорт рухається зі швидкістю 20 км/год, тому ділити з ними смугу менш ризиковано, ніж рухатися на велосипеді в потоці автомобілів, середня швидкість якого становить приблизно 50 км/год», — вважають в уряді.

Як зазначають, рішення ухвалили «для розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів».

До речі, смуг для руху маршрутних транспортних засобів у Чернівцях немає. 

Раніше ми писали про те, що на вулицях Чернівців велосипедами користуються близько двох тисяч людей.

Також «Шпальта» повідомляла, що у Чернівцях презентували безготівкову систему оплати за проїзд у міському електротранспорті. Пасажири можуть платити за проїзд банківською карткою або за допомогою мобільного телефону.

 

Коментарі