Новини

На Буковині розпочинають другу хвилю щеплень проти коронавірусу вакциною AstraZeneca

Про те, коли розпочнеться друга вакцинальна сесія та якими вакцинами наразі щеплюють буковинців.

Фото Prasesh Shiwakoti (Lomash), unsplash.com

Ситуація з коронавірусом на Буковині стабілізувалася і щодня фіксують менше сотні нових випадків інфікування.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. Однак, за її словами, є певні загрози.

«Нас турбує у цій хвилі те, що британський штам негативно впливає на здоров’я вагітних. Тому хотіли б наголосити, щоби жінки стежили за своїм здоров’ям. Адже впродовж усіх хвиль, які були на Буковині, остання спричинила найбільшу кількість хворих серед вагітних», — зауважила Гусак.

Щодо вакцинації на Буковині, Наталія Гусак нагадала, що наразі буковинців щеплюють трьома видами препаратів: Pfizer, CoronaVac i AstraZeneca.

Вам буде цікаво: Українці, які записалися через «Дію», отримають щеплення від COVID-19 вихідними

А 20 травня розпочинають другу вакцинальну сесію AstraZeneca.

«До 28 травня мобільні бригади, які вакцинували буковинців у першій хвилі, будуть запрошувати всіх на повторне щеплення. Наразі склали графік, за яким буковинців будуть запрошувати на другу вакцинацію», — зазначила Гусак.

У коментарі «Шпальті» заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук зазначила, що вакцинуватимуть усіх буковинців, які вже отримали першу дозу щеплення.

«Мобільні бригади по черзі вакцинуватимуть тих, хто отримав першу дозу вакцини 12 тижнів тому. Це особи, яких щеплювали у першому, другому етапах. Далі, у тому ж порядку, їх викликатимуть на повторне щеплення», — зауважила Марія Поліщук.

Днями Буковина отримає близько 3 тисяч доз вакцини Pfizer. Нею будуть щеплювати освітян. Гусак нагадала, що записатися на вакцинацію можна через додаток «Дія» або звернутися до свого сімейного лікаря.

Нагадаємо, що на Буковині розпочали щеплювати від COVID-19 другою дозою вакцини Pfizer.

Коментарі