Новини

Українці, які записалися через «Дію», отримають щеплення від COVID-19 вихідними

Найближчим часом ці люди можуть отримати запрошення до кабінетів щеплень.

Фото Sam Moqadam, unsplash.com

Вихідними щеплюватимуть від COVID-19 осіб, які записалися через застосунок «Дія».

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму телеграмі.

«Усі, хто записався на щеплення через портал або застосунок Дія, будуть вакцинуватися на вихідних. Учора таку ініціативу підтримали на нараді з Президентом. Відповідно, найближчим часом ці люди можуть отримати запрошення до кабінетів щеплень», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також додав, що вчора Світовий банк виділив Україні 90 мільйонів доларів. Ці кошти, зокрема, будуть спрямовані на кампанію з вакцинації.

«Загалом ми маємо домовленості вже на понад 40 мільйонів доз вакцини на цей рік», — підсумував Денис Шмигаль.

Водночас заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що із переліку осіб, які записалися через «Дію», найближчим часом вакцинуватимуть лише людей з пріоритетних груп. Зокрема йдеться про людей, старше 65 років.

Раніше «Шпальта» писала про те, що публічні особи, які не встигли отримати щеплення проти COVID-19 поза чергою, можуть вакцинуватися згідно із затвердженим планом. Для цього вони можуть записатися в чергу, наприклад, через додаток «Дія».

Також ми повідомляли про те, що відвідувачів замку Дракули безкоштовно вакцинуватимуть проти COVID-19. Так, у пам’ятці Трансильванії створили центр щеплення.

 

Коментарі