Новини

Як вакцинуватися публічним особам, які не встигли щепитися поза чергою: відповідь МОЗ

Ті публічні особи, які встигли отримати перше щеплення від коронавірусу поза чергою, зможуть отримати й друге без повторної реєстрації.

Фото Diana Polekhina, unsplash.com

Публічні особи, які не встигли отримати щеплення проти COVID-19 поза чергою, можуть вакцинуватися згідно із затвердженим планом. Для цього вони можуть записатися в чергу, наприклад, через додаток «Дія».

Про це повідомляє головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише РБК-Україна.

Так, публічні особи можуть записатися до листа очікування через застосунок «Дія». Також можна і через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я за телефоном: 0 800 60 20 19.

«Хто реєструвався раніше, повторно проходити процедуру реєстрації не потрібно», – сказав санлікар.

Вам буде цікаво: Про вакцинацію Pfizer та вихід з «червоної» зони розповіли в Чернівецькій ОДА

Водночас, як заявив Ляшко, ті публічні особи, які встигли отримати перше щеплення від коронавірусу поза чергою, зможуть отримати й друге без повторної реєстрації.

Головний санітаринй лікар наголосив на тому, що відсутність декларації з сімейним лікарем не є підставою для відмови від вакцинації.

«Якщо трапляються випадки відмови у проведенні щеплень саме через декларацію, прошу повідомляти про це контакт-центр МОЗ, і ми розглянемо кожне таке повідомлення», – додав він.

Нагадаємо, що єврокомісія рекомендувала країнам ЄС дозволити в’їзд вакцинованим туристам.

Також «Шпальта» раніше повідомляла про те, що українські компанії можуть записатися на колективне щеплення проти коронавірусу. Це стосується тих компаній, які мають у своєму штаті понад 50 охочих вакцинуватися.

Коментарі