Новини

Британський дизайнер створив роботизоване «Третє око» для любителів смартфонів

Воно стежить за дорогою, поки людина дивиться в телефон.

Фото dezeen.com

Пристрій для любителів користуватися гаджетами під час ходьби випустив студент Лондонського королівського коледжу мистецтв і дизайну Мінвук Пенг.

Про це розробник розповів виданню Dezeen, пише Громадське.

Пристрій Пенга виконаний у формі ока й кріпиться на лоб людини. Він має назву — «Третє око».

Гаджет складається із плати Arduino, гіроскопа, ультразвукового датчика та динаміка. У корпус вбудований спеціальний механізм — він підіймає та опускає роботизовану повіку, залежно від положення голови.

Принцип роботи пристрою такий: коли людина дістає телефон і нахиляє голову, роботизоване око підіймає повіку й починає стежити. Якщо на шляху людини з’явиться перешкода, датчик подасть сигнал, що попереджає про можливе зіткнення. Коли користувач піднімає голову, око заплющується.

Чи буде у продажу роботизоване око

Як зазначають у повідомленні, проєкт Пенга не комерційний, і його не планують запускати у виробництво. За допомогою абсурдного гаджета розробник хотів наголосити на тому, як часто люди дивляться в телефони під час руху. Розробник вважає, що ми так часто дивимося в гаджети, що це око виросте в нас саме в процесі еволюції.

«Коли мине декілька поколінь, ці невеликі зміни від використання смартфонів будуть накопичуватися і створювати зовсім іншу, нову форму людства», — вважає британець.

Раніше ми писали про те, компанія Microsoft запатентувала технологію створення віртуальної копії людини.

 

Коментарі