Новини

Компанія Microsoft запатентувала технологію створення віртуальної копії людини

Чат-бот створюватимуть на основі даних у соціальних мережах, відео та фото.

Фото Microsoft

Компанія Microsoft подала заявку в Офіс з патентів та товарних знаків США (USPTO) на патент технології створення чат-боту, який би імітував спілкування з конкретною людиною, передає Укрінформ.

Так, на основі даних про певну людину, зібраних у соціальних мережах, та з допомогою технології штучного інтелекту, спеціальний чат-бот зможе генерувати повідомлення, світлини та навіть запис голосу.

Розробники збиратимуть усі доступні про людину дані: фото, відео та записи голосу, публікації, електронні листи, рукописні матеріали тощо, і на основі цих даних створять спеціальний віртуальний профіль особистості. Зібрану інформацію використовуватимуть для «навчання» чат-бота, щоб він міг відповідати на повідомлення так, ніби це зробила ця особа.

У тексті патенту також зазначається, що використовуючи фото та відео особи, технологія зможе згенерувати її віртуальну 2D чи 3D модель.

Як повідомляла раніше «Шпальта», Мінцифри та Microsoft підписали меморандум на 500 мільйонів доларів на розвиток хмарних сервісів в Україні.

 

Коментарі