Новини

Мінцифри та Microsoft підписали меморандум на 500 мільйонів доларів

Компанія планує інвестувати у розвиток хмарних сервісів в Україні.

Фото thestreet

Компанія Microsoft підписала меморандум про співпрацю з Міністерством цифрової трансформації. За його умовами, компанія планує інвестувати в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько $500 млн.

Віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що розглядає можливість переходу сервісів «Дія 2.0» на хмарні сервіси Microsoft, передає Радіо Свобода.

«Ми вдячні Microsoft за прояв особливої уваги до нашого ринку, за те, що ви обрали саме нашу країну. Однією з пріоритетних цілей нашого міністерства є за 2,5 роки оцифрувати 100% держпослуг. І цього неможливо робити, якщо не буде дата-центру, в якому ці дані зберігатимуться в нашій країні. По суті Microsoft може стати першим масштабним проєктом, який допоможе нам реалізувати нашу амбітну ціль», – сказав Михайло Федоров.

За даними AIN.UA, інвестиції направлять на будівництво двох дата-центрів на території України. Меморандум також передбачає знижки або спеціальні умови користування Microsoft Azure, Office 365 та інших хмарних сервісів для українських держорганів і організацій, а також проведення проєктів у сфері освіти.

Коментарі