Новини

Facebook рекомендуватиме читати допис, перш ніж поділитися ним

У Facebook сподіваються, що це «сприятиме більш обґрунтованому обміну новинами».

Фото Austin Distel, unsplash.com

Facebook буде просити користувачів читати дописи, перш ніж поділитися ними з іншими. Поки функцію запустили у тестовому форматі.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

У Facebook сподіваються, що це «сприятиме більш обґрунтованому обміну новинами».

Спершу нова функція буде доступна для близько 6% користувачів на Android по всьому світу.

Якщо людина захоче поділитися новиною, яку вона навіть не відкривала, з’явиться сповіщення з пропозицією прочитати допис, перш ніж репостнути його.

Користувачі зможуть проігнорувати сповіщення й закрити його. Та компанія сподівається, що люди все ж задумаються над тим, що репостять.

Як зазначає TechCrunch, аналогічна тестова функція є у соцмережі Twitter. Тут також пропонують відкрити посилання, перш ніж ретвітнути його.

Про запуск нової функції Facebook оголосила під час пандемії коронавірусу. Саме у цей період технологічні компанії намагаються протидіяти дезінформації.

Лише у квітні 2020 року Facebook виявив та залишив попереджувальні позначки про неправдиву інформацію на 50 мільйонах дописів про COVID-19.

Нагадаємо, що раніше Facebook анонсував запуск нових інструментів та функцій. Оновлення стосуються аудіоформату спілкування та передбачають запуск декількох сервісів.

Також «Шпальта» раніше писала про те, що фейсбук почав додавати спеціальні позначки до повідомлень: «посадова особа», «фан-сторінка» та «сатирична сторінка». Це нововведення для того, щоб користувачі розуміли, чий допис читають.

 

Коментарі