Новини

Facebook запустить нові інструменти: подкасти, аудіокімнати та аудіокліпи

Оновлення стосуються аудіоформату спілкування та передбачають запуск декількох сервісів.

Фото Solen Feyissa, unsplash.com

Facebook запустить нові інструменти та функції. Оновлення стосуються аудіоформату спілкування та передбачають запуск декількох сервісів.

Про це повідомляє видання Axios із посиланням на директора Facebook Марка Цукерберга.

У Facebook можна буде слухати подкасти. Компанія, імовірно, буде співпрацювати із застосунком для подкастів і направлятиме користувачів до додатка для прослуховування подкастів у фоновому режимі.

Soundbites  – короткі аудіокліпи. Цукерберг каже, що цей продукт схожий на аудіоверсію сервісу Reels, який працює за принципом TikTok. Користувачі зможуть об’єднувати фото або відео й накладати звук.

Аудіокімнати – сервіс, що дозволяє створювати «кімнати» для спілкування, як у голосовій мережі Clubhouse.

Окрім цього, Facebook планує запустити монетизацію аудіоконтенту. Наприклад, платний доступ до аудіокімнат або підписку на конкретних авторів. Кошти можна буде перерахувати через функцію Facebook Stars особисто контент-кріейторам або на благодійну діяльність, яка близька конкретному автору.

Нові функції планують запустити до кінця 2021 року.

Нагадаємо, фейсбук почав додавати спеціальні позначки до повідомлень – «посадова особа», «фан-сторінка» та «сатирична сторінка». Це нововведення для того, щоб користувачі розуміли, чий допис читають.

Коментарі