Новини

Фейсбук допоможе користувачам відрізнити жарти від реальних новин

Користувачам, часом, досить важко відрізнити жартівливі новини від публікації з офіційних сторінок відомих людей, їхніх клонів, фан-сторінок чи шахраїв.

Фото Solen Feyissa, unsplash.com

Фейсбук почав додавати спеціальні позначки до повідомлень – «посадова особа», «фан-сторінка» та «сатирична сторінка». Це нововведення для того, щоб користувачі розуміли, чий допис читають.

Про це повідомляє The Verge.

Компанія повідомила, що вже приступила до тестування нововведення у США. Поступово вона буде позначати все більше повідомлень.

Фейсбук не пояснює, чому додає ці позначки. Проте таке маркування сатиричних постів є досить важливим для компанії.

При великій кількости інформаційних потоків, користувачам, часом, досить важко відрізнити жартівливі новини від публікації з офіційних сторінок відомих людей, їхніх клонів, фан-сторінок чи шахраїв.

Такі фан-сторінки можуть бути одним з типів дезінформації. А соцмережа вже довгий час бореться та шукає нові шляхи зниження кількости фейкових новин на своїй платформі.

Це не перший раз, коли соціальна мережа намагається відокремити правдиві новини від тих, що викликають сумнів. У червні минулого року фейсбук почав маркувати ЗМІ, які «повністю або частково перебувають під впливом уряду».

Компанія заявила, що вона потребує ярликів, щоб попередити користувачів про можливе підтасовування фактів у стратегічних цілях певних держав.

Нагадаємо, що раніше Facebook показала браслет для управління доповненою реальністю за допомогою сили думки.

 

Коментарі