Новини

Генпрокурорка підписала підозру в держзраді Медведчуку. Що наразі відомо

Зараз слідчі СБУ проводять обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Віктора Медведчука та ще двох його житлових будинках у Києві. Охорона Медведчука викликала адвокатів і каже, що нардепа немає вдома.

Фото glavred

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна, голові політради партії ОПЗЖ Вікторові Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасові Козаку.  

Про це повідомили Венедіктова у фейсбуку та Українська правда

«Ми з колегами з правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Роботу вели ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі. 

За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних», — мовиться у дописі генпрокурорки.

За даними УП, у тексті йдеться про Віктора Медведчука і Тараса Козака. Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

«За результатами обшуків, місцезнаходження М (тобто Медведчука -ред.) не встановили. А тому СБУ вживають відповідні заходи до його встановлення та вручення клопотання про тримання під вартою», — пише Венедіктова.

Крім того, як повідомляє УП, зараз слідчі СБУ проводять обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Віктора Медведчука на Великій Васильківській у Києві та ще двох житлових будинках народного депутата в столиці.

За даними видання «Дзеркало тижня», охорона Медведчука викликала адвокатів і намагається переконати представників СБУ у тому, що його немає вдома.

Зазначимо, що ще у березні працівники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора та прокуратури АРК провели понад 20 обшуків в офісах руху «Український вибір – Право народу» та у приватних помешканнях членів цієї організації. 

Трьом із них повідомили про підозру у держзраді. За даними УП, це Олег Слюсаренко, Олександр Синявський та Іван Комелов. Досудове розслідування показало, що представники цього руху сприяли окупації Кримського півострова, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади.

Нагадаємо, Вахтанг Кіпіані виграв суд проти Медведчука. У вересні 2019 року останній заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», бо та містить «висловлювання, які не відповідають дійсності». Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Коментарі